111026

Haaallo Ja !

Hur ar livet hemma ?
Har kanns de forovrigt lite battre idag. Har haft tva riktiga deppdagar... Men jag forsoker tanka sa positivt jag bara kan aven fast de ar typ de svaraste av svarast.
Jag har iaf lart mig att lasa bocker har ! Kan ni fatta de. Minna Johansson har last ut tva hela bocker, helt galet ! Och inte nog med de. Jag vaknar 5.30 varenda morgon. Har borta kanske jag kan bli en riktig manniska.. Skamt o sido. Maste fan flumma lite for att halla humoret uppe :)
Jaaa, vi har ju sovit riktigt daligt de senaste natterna ocksa, bade jag och Anna. Enda sen lordagsnatt. Varfor de undrar ni ? Joo kanske for att de va typ varldens javla storm igen lordag natt. Kandes som hela huset skulle flyga till helvete. Men fast man inte kan tro det sa star det forfarande kvar. Och sjalvklart sa regnar de ju in i vart rum, sa vi har en liten hink staende som det med jamta mellanrum ploppar i. Dessutom har vi haft nan, ah man kan fan kalla de konsert (det ar inte det men det later som det), dag som natt sen i lordags ! Fattar ni att de spelar trummor och musik non stop heeeela tiden. Vi vaknar till de, vi kommer hem till de, vi somnar till de och de haller oss vakna om natterna. Det ar i byn jamte och nar jag fragade Ben va de var for nagot. Jag tankte att de maste val fira nagonting valdigt valdigt speciellt. Men icke. Ja fick inte mycket till svar bara att de ar typ nagot slagt folk med svartvita drakter. Konstigt iallafall. Forstar inte hur dom orkar. Bade att spela och att hora pa det ! De maste val ata och sova nan gang ?

Pa dagiset har det varit samma sak varje dag. Vi sitter sa vara rumpor typ dor. Personalen sitter och vantar av tiden och vi sitter och gor desamma. De hander inte mycket. Knappt nagot. Barnen far inte leka de far skall och pisk och far knappt rora sig. Jag kallar det mer trakig barnpassning an dagis. Det gar inte ens att jamfora svensk dagis med dagis har. Nu tar nagra fler barn lite kontakt iallafall. Men ja menar vilket barn vagar komma och busa med oss nar de vet att de har falkogon pa sig hela tiden. Na fy. De vuxna ar ju snalla mot oss, men ja vet inte...nog om de.

Igar fick vi forresten en varsin afrikansk klanning av Ben och Grace. Sa snallt ! Dom ar ju snalla och vill bara val men Ben blir bara foor mycket ibland. Man kanner ju sig fortfarande inte sa jatte bekvam. Det var kul iallafall. Dom skrattade at oss, haha. Annas var iallafall lite fin, typ gron. Men min ar senapsgul, jag som har valdigt svart for senapsgul... Vi sag roliga ut, men dom tyckte vi va sota iallafall och det ar ju huvudsaken, haha.

I helgen drar vi till Cape Coast igen, haha. Fast nu ska vi bara hanga vid stranden. Ata hamburgare, sola, bada o snacka skit. Det ar livet ! Jag, Anna, Jossan, Maja, Asa och My. Det blir mys !

Nu jaklar far du lasa Sandra, haha, massa text. Hoppas jag ska kunna lagga upp lite bilder i helgen sen :)
Maste saga det igen att det ar sa himla kul att lasa era kommentarer, fran alla. Sa roligt att de ar sa manga olika som laser :)
Maggan: Jasa, Madde hittade en resa tillslut ;) ! Jag ska kolla upp detta. Mandag kan jag saga redan nu att jag inte kan. Kommer hem pa sondagen den 27e.. Men jag ska kolla hur veckan ser ut.

Annars... En stooor kram till er alla !

Minna

Kommentarer
Postat av: Maggan Rosenberg-Key

Kul att läsavad du gör , idag höst väder med stora bokstäver!!!! regn blåst. Kan du ta tisdag torsdag i den veckan (29 nov och 1 dec. ) Så tar Malin det andra. I dag var vi op Ljungbergs museet. Kevin och William tyckte bäst om akustiken. Emma hittade ngt på en tavla hon gillade..I morgon kväll öppet hus, för alla. Maggan och jag jobbar.

Sköt om dig och njut av helgen,

Kram MAGGAN

2011-10-26 @ 17:22:45
URL: http://minnaghana.blogg.se/
Postat av: Mamma

Hej Alltid lika roligt att komma hem från jobbet och läsa hur ni har det.Härligt att du blivit så morgonpigg hoppas det håller i sig hemma sedan.Haha.

Och jag kan trösta dig med att det ösregnar här hemma oxå men det är klart vi har inga hinkar stående inomhus.Tråkigt att barnen har det så på dagis. Har ni berättat hur dom har det i Sverige på dagis? Bra att ni håller humöret uppe. Jag ser fram emot att se kort på er i era "fina" klänningar.Hihi.Ha nu en härlig helg och var försiktiga i vågorna. En jättekram från Mamma

2011-10-26 @ 18:14:27
Postat av: Sandra

Ja och du ska veta att jag läser, även om det är lite lustigt utan alla åäö;) när kommer du hem så man får höra och se hela ditt äventyr!?:):) kram

2011-10-27 @ 00:03:49
Postat av: Sandra igen

Jo du , jag har fått jobb med som jag börjar på måndag, bort från Citygross och dessa hemska tider!!::)

2011-10-27 @ 00:05:39
Postat av: Louise

Hej minna!!:D här hemma är det höst, som du säkert förstår när du läser alla andra kommentarer;) vädret är inget roligt! jag tog hand om maggans mopps Lisa i Söndags,..det har hon allt glömt att skriva;) super mysigt! På lördag är det Sahara Hotnights på garvaren så då blir de feest! Haha! så då vet du lite vad ljungbyfolket gör till helgen;) förresten så kan man anmäla sig till Sälen nu, Linn vill gärna med

med men hon måste kolla om hon klarar den tentan som hon gjorde i veckan först! jag kan dessvärre inte hänga med

för det är då jag är iväg på reseledarekursen, jag åker den 2 dec och Sälenresan är 1-4dec. Hoppas ni får det roligt vid kusten i helgen!! låter as härligt!!:D

2011-10-27 @ 21:41:39
Postat av: Herlof

HejMinna

Nu skriver jag till dig, du har säkert saknat mig :-) sen jag vinkade farväl på Landvetter. Jag vet att resan ner gick bra, sen har det tydligen varit sådär. Hoppas ni nu har fått det bättre och att sista veckorna blir bra, det är ju trots allt sista tiden man bäst kommer ihåg. Jag tror säkert att ni kommer att ha massor av roliga och trevliga minnen med er hem. Det är ju en häftig resa ni gör, till en helt främmande kultur. Allt är ju så totalt främmande mot livet hemma. Massor av folk,kaos,skitigt,fattigt, dåliga bostäder. Mycket mer speciaaaallll mot att åka all inklused till Egypten..... Häftigt att ni gick till kyrkan och upplevde detta tokeri, du kanske inte gör om det, men va roligt att kunna berätta....:-)) Ni ser ut att trivas med krokodiler, glada barn (på bilderna), vakra stränder och häftiga vågor. här i Ljungby missar du inget. Största nyheten i Smålänningen idag var att passfotoapparaten på polishuset inte fungerar så bra. En annan stor nyhet som kommer i smålänningen imon är en annons.... från Friluftsfrämjandet.Du vet, årlig skidresa till Sälen med dom stora grabbarna och deras små kids. skaru med ?? Men i år får ni klara er utan skidgurun Herlof, skall på kick off med nya jobbet, jättekul. Men synd att det kolliderade med detta SUPER arrangemang.

Vad tycks... nu är det dags att gå och sova i en go säng från IKEA, släcka lamporna,inga myggor och flugor hi hi hi. Ha det nu bra Minna, va rädd om dig och ta vara på veckorna.

Kram Herlof

Vad äter ni förresten :-?

2011-10-27 @ 22:41:13
Postat av: Maggan Rosenberg-Key

Javisst jag glömde att berätta att Louise tog hand om Lisa i söndags. Kul för Louise och nyttigt för Lisa Ja nu vet du det Kram

2011-10-27 @ 23:09:14
URL: http://minnaghana.blogg.se/
Postat av: Anne

HEEEEJJJJJJ Minna



Åh vad vi läser dina inlägg. så kul att få en bild av hur du har det, å vad jag skulle vilja gjort när jag va ung.. Eller yngre menar jag;-)



Fruktansvärt att barnen inte får leka, är ju det bästa som finns. Även i vuxen ålder...



Jag har en liten kille på skolan som pekar på ditt foto tills fingrarna vitnar..

Kom hem och gosar, vi skanar ju dig!!



Idag är det ju fredga men halliwickbad med vår härliga "kommandora" på kanten.

Är ju så skönt med såå segt senare på skolan..

Men jag säger hej då till mina kära elever kvart över tolv sen är det HÖSTLOV!!!

Så gytt även att vi måste jobba två dagar.. I-lands problem eller?



Ta hand om dig,

Kram Anne

2011-10-28 @ 11:32:51
Postat av: faster Petra

Heej Minna!



Såklart jag följer din blogg:) Har förstått att det inte är någon dans på rosor eller som du hade tänkt att det skulle vara...Tråkigt, men vi får hoppas att du får en annan upplevelse av den sista tiden! Hur som helst kommer du ALLTID att ha denna erfarenheten med dig genom livet, det kan ingen ta ifrån dig! Tänk att kunna berätta för barnbarnen om din resa till Afrika i "ungdomen" ;)Hur många kan det?! Ha det bäst och njut nu först & främst av helgen!(ni är väl lediga på helgerna?)

KRAAAM till dig från oss!

2011-10-28 @ 22:02:11
URL: http://minnaghana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0