Jag och min fejkade vigselring !




Jaaaa sa sant som skrivet. Har nere ar jag namligen bade forlovad och gift ! De ni. Och ja Salim det ar du som ar min man, haha. Har nere gar jag runt med en HM guld ring pa mitt ringfinger och ser glad ut (Anna var forberedd och hade kopt 10-pack ringar hemifran). Jag kor standigt med att jag ar gift har nere, sa ar det. Den stilen far man kora har nere for att slippa jobbiga ghanianer. Javligt svart att fa vanner har eftersom det kanns som alla har en baktankte till varfor dom pratar med en. Haha. Na kanske inte alla, men javligt manga iallafall.

I vilket fall sa hade vi var sista dag pa dagiset i torsdag, skont. Och vi fick reda pa att pa mandag eftermiddag flyttar vi till Sinya. En by langs kusten till ett nytt barnhem. Det kanns bra !

Idag ar det sondag och nu i helgen har vi varit pa Oasis igen i Cape Coast. Vi har besokt tva olika slavslott, Elmina Castle och Cape Coast Castle. Det var intressant och skrammande men ocksa otroligt vackert. Cape Coast ar ju verkligen en fiskestad och Elmina Castle lag vid en liten fiskeby, sa mysigt och intressant att se. Jag ar makta imponerad av att se hur de tar sig ut till havs i sina tra fiskebatar, typ langa bredare kanoter i tra. Manga man som sliter och ror och ror for att komma genom vagorna och strommen och ta sig ut pa oppet hav. Helt otroligt. Och annu mer otroligt ar nog nar de drar upp dessa langa fiskenat. Verkligen jatte manga man som sliter och drar for att fa upp de jattelanga naten. Jag kan sitta lange och bara kolla pa de.

Vi har sedan bara legat och softat pa stranden och igar eftermiddag var en sa bra eftermiddag. Vi lag pa stranden, laste, solade och badade. Senare pa eftermiddagen blir det svalare och det var sa skont att bara ligga dar. Titta pa nar barnen och killarna spelar fotboll pa stranden och fa se solen ga ner. Det va vackert !

Nu hoppas jag fa upp lite bilder ! Om inte sa kommer de formodligen fler pa onsdag :)

Minna

Tydligen vill inte fler bilder upp idag...men ska forsoka pa onsdag. Jag svarar pa lite kommentarer istallet. Och eftersom jag fortfarande inte vet hur man svarar pa kommentarer i kommentarsfaltet sa svarar jag pa dom har !

Maggan: Jag kan jobba onsdag och torsdag 30 nov och 1 dec. Funkar det ?

Louise: Ja jag horde detta av pappa, och jag ska med :D har snackat med Linn :) va kul att du bestamde dig for Osterrike, blir nog kanon :)

Herlof: Gu va kul att lasa din kommentar, haha :). Jaaa jag ska med till Salen :), synd att inte du ska !
Har nere ater vi mycket ris och Yam. Yam smakar som potatis och ar gott. Vi ater ocksa riceballs, som det later, risbollar. Vi ater mycket fisk, Stue varenda dag typ. Det ar typ krossade tomater, lok, fisk och en javla massa krydda. Allt vi ater ar valdigt starkt. Vi ater aven lite soppor till rideballsen och sa. Till middag ater vi nastan alltid bananer och grannuts, typ jordnotter fast godare. Maten funkar bra for mig an sa lange :). Men jag tycker inte om plantains och redred. Plantains ar typ varma bananer, som nastan alla andra gillar forutom jag. Och redred ar typ bonor i nagon sas. Saa, nu fick du en ltien uppdatering i ghaniansk mat :)
Jaa du, min pannlampa funkar fortfarande rattsa bra ;)

Hinner inte svara pa fler nu, far svara pa resten pa onsdag :) !!


Jag och goa Maja pa stranden i Cape Coast !



My och jag pa hotellets restaurang !

Jag och My pa hotellets restaurang ! Dagens lyxkvallsmat: Hamburgare, pommes och ketchup

111026

Haaallo Ja !

Hur ar livet hemma ?
Har kanns de forovrigt lite battre idag. Har haft tva riktiga deppdagar... Men jag forsoker tanka sa positivt jag bara kan aven fast de ar typ de svaraste av svarast.
Jag har iaf lart mig att lasa bocker har ! Kan ni fatta de. Minna Johansson har last ut tva hela bocker, helt galet ! Och inte nog med de. Jag vaknar 5.30 varenda morgon. Har borta kanske jag kan bli en riktig manniska.. Skamt o sido. Maste fan flumma lite for att halla humoret uppe :)
Jaaa, vi har ju sovit riktigt daligt de senaste natterna ocksa, bade jag och Anna. Enda sen lordagsnatt. Varfor de undrar ni ? Joo kanske for att de va typ varldens javla storm igen lordag natt. Kandes som hela huset skulle flyga till helvete. Men fast man inte kan tro det sa star det forfarande kvar. Och sjalvklart sa regnar de ju in i vart rum, sa vi har en liten hink staende som det med jamta mellanrum ploppar i. Dessutom har vi haft nan, ah man kan fan kalla de konsert (det ar inte det men det later som det), dag som natt sen i lordags ! Fattar ni att de spelar trummor och musik non stop heeeela tiden. Vi vaknar till de, vi kommer hem till de, vi somnar till de och de haller oss vakna om natterna. Det ar i byn jamte och nar jag fragade Ben va de var for nagot. Jag tankte att de maste val fira nagonting valdigt valdigt speciellt. Men icke. Ja fick inte mycket till svar bara att de ar typ nagot slagt folk med svartvita drakter. Konstigt iallafall. Forstar inte hur dom orkar. Bade att spela och att hora pa det ! De maste val ata och sova nan gang ?

Pa dagiset har det varit samma sak varje dag. Vi sitter sa vara rumpor typ dor. Personalen sitter och vantar av tiden och vi sitter och gor desamma. De hander inte mycket. Knappt nagot. Barnen far inte leka de far skall och pisk och far knappt rora sig. Jag kallar det mer trakig barnpassning an dagis. Det gar inte ens att jamfora svensk dagis med dagis har. Nu tar nagra fler barn lite kontakt iallafall. Men ja menar vilket barn vagar komma och busa med oss nar de vet att de har falkogon pa sig hela tiden. Na fy. De vuxna ar ju snalla mot oss, men ja vet inte...nog om de.

Igar fick vi forresten en varsin afrikansk klanning av Ben och Grace. Sa snallt ! Dom ar ju snalla och vill bara val men Ben blir bara foor mycket ibland. Man kanner ju sig fortfarande inte sa jatte bekvam. Det var kul iallafall. Dom skrattade at oss, haha. Annas var iallafall lite fin, typ gron. Men min ar senapsgul, jag som har valdigt svart for senapsgul... Vi sag roliga ut, men dom tyckte vi va sota iallafall och det ar ju huvudsaken, haha.

I helgen drar vi till Cape Coast igen, haha. Fast nu ska vi bara hanga vid stranden. Ata hamburgare, sola, bada o snacka skit. Det ar livet ! Jag, Anna, Jossan, Maja, Asa och My. Det blir mys !

Nu jaklar far du lasa Sandra, haha, massa text. Hoppas jag ska kunna lagga upp lite bilder i helgen sen :)
Maste saga det igen att det ar sa himla kul att lasa era kommentarer, fran alla. Sa roligt att de ar sa manga olika som laser :)
Maggan: Jasa, Madde hittade en resa tillslut ;) ! Jag ska kolla upp detta. Mandag kan jag saga redan nu att jag inte kan. Kommer hem pa sondagen den 27e.. Men jag ska kolla hur veckan ser ut.

Annars... En stooor kram till er alla !

Minna

111022





Haaaallo fran Cape Coast, igen !

Vi hanger i Cape Coast i helgen igen pa Hans Cottage, ett krokodil Hotell. Saaaa igar klappade vi en krokodil, whaa ! Men de va grymt ! Och idag har vi varit i Monkey Village som ags och ar uppbyggd av ett hollanskt par. De va coolt, apor, krokodiler, ormar o grejer. Gubben var en riktig eldsjal och har bott har i atta ar. I eftermiddag aker vi hem, blir en korthelg for imon ska ja o Anna tvatta vara klader. Ja for det tar ju sin lilla tid. 

Just nu arbetar vi alltsa pa typ ett dagis, Swedru Happy Home School. De har det valdigt fint dar. Rent o fint och dar ar endast barn med foraldrar och familj. Det var valdigt tydligt forsta dagen vi var dar. Barnen tog knappt nagon kontakt med oss overhuvudtaget. De marktes tydligt att de inte ar lika beroende av narhet och karlek som de foraldrarlosa barnen pa barnhemmet var. Ja menar, dessa barn far ju de hemma. Sa jaa, vi satt mest.. De vuxna ar valdigt trevliga mot oss och snalla vilket ar skont. Men just nu kanns de bara som att de far val funka. Vi ska vara dar nasta vecka, sa man far val gora de basta av saken. Seeen ska vi (som allt ser ut nu, hoppas!) alltsa flytta till ett barnhem. Flytta ifran familjen och bo pa ett barnhem. Dar ska vi vara de sista tre fyra veckorna. Jag langtar. En hel manad har da gatt pa att man kant sig obekvam och ouppskattad. Sa jag hoppas verkligen pa detta barnhemmet. Men jag tror det blir bra ! Vi har ju iallafall kul pa helgerna :)

Det ar sa kul att lasa alla kommentarer och Maggan speciellt dina haha :)

Saknar min familj sa otroligt mycket, men blir sa glad nar ni skriver !

Minna
LivraddUnderbart bad i Cape Coast .Var familj. Benjamin, Grace och Ken. Hos oss bor aven en elev, Afori 15 ar.Anna och ZoeSota Ken

111019




Heeeeej .

Jag vill inte skriva sa mycket. Ar tom pa ord.
Idag var jag och Anna pa vart nya stalle iallafall, typ ett dagis. Vi hoppas pa att det ska kannas bra. Dar ska vi vara de tva kommande veckorna och sen ska vi formodligen flytta till ett annat barnhem o vara dar sista manaden. Da ska vi aven bo pa barnhemmet.
Det ar tufft har, verkligen. Men ar sa glad att jag har Anna och inte ar ensam !

Nu kommer det istallet lite bilder. Massa blandade.

Skot om er !
Minna

Laste precis igenom alla mina inlagg, har inte hunnit gora de innan. Och jag later ju sa otroligt bitter ...usch.. Jag ar inte bitter... jag har bara en sa otroligt jobbig kansla inombords. Det ar sa mycket som har gatt emot oss. Hoppas ni har forstaelse.


Lite efterlangtade bilder !

Okej har kommer lite bilder ! Allt ar helt blandat och det finns saaaa mycket mer jag vill lagga ut, men datorerna har sammarbetar inte sa bra... Nu har iaf Maja lart mig hur man lagger upp bilder haha sa det kommer att komma bilder pa bloggen nu ! Svettig som en kossa nu, kolla facebook forst sen sticker vi hem. Hoppas kunna skriva pa onsdag igen :)

Minna






Har ar min sang Nagra barn pa vart barnhem.

111016

Heeej !
Vi har haft en superskon helg ! Vi sitter just nu pa ett intenet cafe i Cape Coast for att sedan aka hem till Swedru igen. I helgen har vi bott pa Oasis Hotel har i Cape Coast och det har var sa skont ! Det ligger precis vid havet sa vi har solat och badat i de stora vagorna, looove !
Igar akte vi till Kakum National Park och det var sa grymt ! Man vandrade i regnskogen och gick pa hangbroar i tradtopparna. Det var saaa laskigt, verkligen en utmaning, men det var samtidigt sa jakla grymt. Maktigt !
Och vi har fatt ata hamburgare och pommes med KETCHUP i helgen, haha och pizza till och med. Som man uppskattade maltiderna pa hotellet assa ! Och jag mar fortfarande hyffsat bra i magen.

Imorgon ska vi till barnhemmet igen, blir spannande att se hur det blir da.. Om det inte kanns bra sa ska vi ringa Tina och prata med henne. Jag kanner att jag har sparat massa infor denna resan och lagt ner sa mycket pengarna pa det och da vill jag verkligen kanna mig bekvam och kanna att jag gor nytta for barnen och att det ger mig nagonting. Jag har inte akt till Ghana for att gora skitgora och ta de andras arbete. Som vi just nu gor. Nar vi jobbar sa sitter de andra o kakar eller sover, sa vi bokstavligt talat tar ju over deras jobb och det var precis det man inte skulle gora. "Du ska inte ta over nagons arbete, du ska vara en utover som ska umgas med barnen". Det har vi knappt gjort nagonting. Men det loser sig sakert.

Hoppas allt ar bra dar hemma, har hort att det ar minusgrader !?
Det ar inte alltid jag hinner svara pa kommentarerna men det ar sa kul nar ni kommenterar :)

Okej nu tror jag att jag kan lagga in bilder har pa bloggen haha hoppas hoppas, jag ska forsoka och da hoppas jag att att det blir en riktigt bildbomb !

Minna



111012

Idag borjade vi med att rensa bonor ifran lov o skit. Bonor som de skulle anvanda till maten. Efter de diskade vi igen ! Vi var en stund med barnen for att sedan aka in till Swedru for att ga pa volontartraff. Vi traffade allihopa och de va skont ! Jag mar bra, men allt ar valdigt intensivt ! Tiden ar snart slut. Lyckades bara fa upp fem bilder pa face, men hoppas pa mer i helgen. Det suger att datorerna ar sa sjuuuukt sega ! Minna

111011

Arbetsdagen borjade med att diska, igen. Men det blir mindre o mindre iaf, idag bara en timme. Efter var lunch skickades vi till matsalen for att hjalpa till igen och det var samma sak idag igen..valdigt jobbigt.. Mycket hotande och piskande..Efter de gick vi for att va med barnen en stund och det fick vi. Vi satt i de dar lilla rummet tills jag tillslut fick panik o fragade om vi fick ga ut med barnen. Bara for att se vad hon hade for svar. Men vi fick ga ut med dom. Forvanande. Vi gick ut till lekplatsen en anda fin klatterstallning. Barnen ar som plaster pa oss, alla ar valdigt glada i var narhet men de ar ocksa mycket fighter kring oss. Det ar svart att kunna ge fran sig till alla barnen. De ar andra 25 klattrande ungar. Det var intensivt men anda roligt. Men ratt va de ar sa ropar nagon vuxen get inside ! O ja fattar inte vad de ar dom vill. Manga ganger kanns de bara som de vill ha kontroll o makt och de smittar verkligen av sig pa barnen. Till och med de minsta sma barnen slass med pinnarna och brakar. Alla barnen slass som fan assa... Nagot som ar javligt irriterande ar hur de vuxna ber om saker. Vi har lagt ner hur mycket pengar som helst pa detta, kopt pa oss massa saker hemifran, vi kommer hit for att finnas till o hjalpa och vi jobbar gratis. Och anda kommer de och nastan tigger om saker. En fragade tex Madame Minna nar kommer tavlan till oss. Alltsa griffeltavla. Och ja bara va, vada tavla. Hon bara ja, vi behover en tavla till barnen sa de kan lara sig, kop det pa marknaden till oss. Sjalvklart kan jag gora det, det ar inte de. Men att de kommer o tigger om de sa. Och sen gar de till barnen o sager de ska be om godis o kakor och nar vi sager att vi inte ha nagot sa sager de vuxna, ah men det finns att kopa dar borta i byn, banrnen vill ha kakor. Ja stor mig nat sa sjukt pa de !! Minna

111010

Okej mandag. Var forsta riktiga dag pa barnhemmet. Idag var Madame Charity pa barnhemmet nar vi kom, det ar hon som startat barnhemmet. Vi blev valkomnade av henne och de andra vuxna var ocksa trevligare. De halsade iallafall o vi fick nagra leenden. Men lik som i fredags borjade dagen med att diskade. Nar vi var fardiga efter cirka tva timmar sa Madame att vi fick vara med barnen. Det ar lite svart for barnhememt ar ju en skola ocksa, sa alla barnen ar ju i skolan pa dagarna. Men de minsta, ca 25 stycken gar inte i skola, fast de anda typ gor det... Svart att forklara. Men vi gick iallafall o hamtade lite ballonger och tankte leka med de minsta barnen, dom tyckte det var kul ! Men vi hann inte mycket mer an att blasa upp ballongerna forran de ville ha hjalp med att tvatta. Vi tvattade klader i tva timmar, och vi hade fullt med skavsar pa vara knogar. Nar vi sedan skulle ata o sprita handerna sved det kan jag saga...Till lunch idag fick vi ris o nagon sas, vi fick de varmt men sen star de ute i varmen hea dagen, sa vi hade laddat upp med lite svenska knackebrod o kex o vatten. Jag hann ata ungefar ett knackebrod da de kom ett barn och sa att Madame ville ha dit oss. Da skulle vi hjalpa till att dela ut mat till barnen. Det var fullstandigt kaos ! Tva av de vuxna slaffsade upp maten i skalarna och vi delade ut. Brnen satt ihopklamda typ trabankar och vantade hungrigt. En del skrek en del grat en del strackte armarna efter mat och en del satt bara o stirrade med tom blick. Samtidigt gick nagra av de aldre barnen runt, ca 12 ar, med pinnar och skrek sit down, shut up, eat your food och snartade till barnen om de inte gjorde som de sa. Det ar sa sjukt. Alla bara skriker. Det var jobbigt. Efter lunchen plockade vi fram en fotboll for att spela lite fotboll me de mindre barnen och leka lite. Nar vi kommer springer alla barnen ut och vi sprang saklart med dom o ville leka. Men efter kom den unga tjejen som har hand om de sma o sa its no play time now its now break they have to be inside. Sa da gick vi in med alla barnen i det lilla fyrkantiga skitiga rummet o bara att dar. Lite da o da ropade den unga tjejen engelska meningar de skulle svara pa men annars bara satt alla dar. Banrnen brakade, grat, slogs, sov, at..allt...barnen som sover ligger och sover pa smutsigt cementgolv med flugor runt omkring sig med fullt med barn och fullt med ljud runt omkring sig. De blir trampade och puttade.. Ja bara satt o kollade. Va gor man.. Sa barnen gar typ i skola iallafall. Typ. Barnen ar valdigt smutsiga, fulla med sar och konstiga bett. De gar runt utan kalsonger o trosor och idag satt det yngsta barnet i sitt egna kiss och da han anda sin mamma precis jamte sig...en mamma som typ ar personal eller vad man ska kalla de dar. Ja de va alltsa jobbigt idag ocksa. Till kvallsmat at vi yam, smakar typ som potatis och de dar fisksasen igen, typ rod sas med fick som ar stark. Den har vi atit varje dag typ. Men fr mig funkar det bra fortfarande. Till helgen har vi bokat Oasis Hotel i Cape Coast med de andra tjejerna, vi langtar ! Minna

111009

Herre gud kan jag vara ett passande namn for denna dagen ! I sondags var vi namligen med familjen i kyrkan. Dom gar namligen i kyrkan varje sondag sa vi tanker att okej vi gor det sa snabbt sa mojligt sa har vi det gjort, eftersom att vi vill resa pa helgerna sen. Annars hade fatt hora de tjatet sen. Men okej, det var ju en upplevelse. Haha. Na men till en borjan var de val lite intressant o sa, jag vill ju anda se sa mycket av kulturen som mojligt. Javligt hogljutt, skrik o sadar, men sen blev det bara helt galet. Dom ar verkligen troende har assa ! Sista 1,5 timmen horde vi pa en man som maste velat doda microfonen ! Sa som han skrek o sa lange har jag aldrig sett man skrika. Herre gud ! Man sket pa sig sa fort man kollade pa han, han sag saaaa forbannad ut assa ! Tillslut var han sa irriterande ! Okej, sen efter allt skrikande sa var det dags for mer skrikande. Nu skulle han dra ut onda andar ar manniskorna. Jag fattade forst inte vad han holl pa med, la sin hand pa personens huvud och sen typ ramlade manniskan eller stretade emot. Skit laskigt, o ja tankte va fan ar de har for javla sektgrej... Men Benjamin, mannen i familjen berattade att nar dom stretar emot eller ramlar det ar da som dom far ut anden...Ja.. Vi var iallafall i kyrkan i fyra timmar! Pa eftermiddagen visade Grace hur vi ska tvatta vara klader. Familjen kanns battre, men Ben ar fortfarande lite laskig, man gar ju pa hel spann hela tiden men nu vagar man iallafall saga ifran och sa dar. Men det ar sa skont att bara fa vara pa rummet, prata med Anna, skriva, lyssna pa musik och bara va. Tankte skriva nu varje dag fram tills idag, hoppas jag hinner... haller pa o legger in lite bilder pa facebook med eftersom ja fortfarande inte far in nagra har...sa kommer lagger upp dar istallet. Minna

111008

Heeeello ! Okej, hej. Just nu sitter vi pa ett internet cafe i Agona Swedru. Idag ar det lordag sa da ar vi lediga, och imorgon med.. I torsdags eftermiddag kom jag och Anna, en tjej fran Orust, till var familj. Vi akte buss i sex timmar for att ta oss runt overallt och slappa av alla i sina familjer. Allt tar san tid har och trafiken ar galen !! Det var sa roligt att se alla sma byar och vart alla skulle bo. Jossan, Maja och Viktoria kom till en liten liten by dar det aldrig hade bott nagra vita forrut. Sa nar vi kom dit blev barnen helt galna haha, det var sa harligt att se och alla var sa glada. Deras barnhem ar valdigt litet och valdigt fattigt.. Det ar nyoppnat ch har bara tjugo barn. Men hela byn verkade valdigt mysigt och jag sag verkligen fram emot att komma till min lilla by ocksa... Vi akte vidare och det var bara jag och Anna och tva andra tjejer, My och Asa kvar. Nar vi kommer till vart hem sa ar det pa en stor stor skola. Ett jalva High School.... Jag och Anna fattade ingenting.. vi ville ju bo i en by och verkligen komma in i kulturen och leva som dom.... Benjamin som ar fadern i familjen hamtade upp oss och visade oss vart rum. Benjamin och hans fru Grace ar bada tva larare pa skolan. Skolan har ca 2000 elever och ar skit stor. Som ett campus... Och lararna bor alltsa aven dom pa detta campus fast i egna lagenheter.. Sa vi bor i ett rum i en lagenhet... Bade jag och Anna var helt stumma och faktiskt lite besvikna pa kvallen nar vi skulle sova.. Jag vet inte, det ar sa javla svart.. Ja hade verkligen inte forvantningar pa nagonting, men jag torodde verkligen inte att jag skulle bo i en familj pa ett campus tillsammans med 2000 andra ungdomar... Benjamin ar lite svar.. han ar val trevlig men har ar verkligen svar... Forstar man inte vad han sager blir han typ irriterad.. Det ar fortfarande valdigt spannt nar man ar kring honom, man kanner sig verkligen obekvam. Grace ar snall, hon sager inte sa mycket men skrattar en del sa hon ar mysig. Och deras son Ken som ar sex manader ar sjalvklart jatte go ! Igar var var forsta dag pa barnhemmet. Seth som jobbar pa Experiece it (organisationen har i Ghana) kom och korde oss till vart barnhem i Akwakwa. Nar vi kom dit motte en man, Attah, upp oss som jobbade dar. Vi hoppades verkligen verkligen pa vart barnhem skulle kannas bra och att vi skulle kanna oss valkomna. Vi fick ett "Hej" av Attah, and thats it !... Han tog oss sedan genom barnhemmet till koksavdelningen. Koksavdelningen...ah..tank er typ en riktigt riktigt skitig liten bondgard. Han satte fram tva pallar, diskvatten och sen kom disken... Foljande tre timmar diskade vi! Vi diskade och de andra "som jobbar dar" kollade pa. Nae det var assa hemskt..pa riktigt. Vattnet vi diskade i var flodvatten och var assa brunt redan fran borjan, tank er sedan hur vatnnet sag ut efter tre timmars disk...vi bytte inte vatten nagon gang.. Getterna sprang runt oss, honsen sprang runt oss, miljontals flugor surrade runt oss och kvinnorna kissade precis jamte oss...ah..Jag fattade val att vi skulle fa gora sant har ocksa, men kanske inte det FORSTA vi fick gora, det var vart valkomnande. Vi fick inte ett enda leende av de vuxna. Assa de va helt galet. Barnen ville hela tiden komma till oss men sa fort de narmade sig skrek de vuxna bort barnen. De tre timmarna gick de manga tankar i huvudet... Efter de timmarna fick va lite med barnen. Man ar i centum hela tiden, alla klanger pa en och vill halla i mina hander. Barnen ar valdigt mysiga och glada sa det var roligt att fa de efterat iaf.. Barnhemmet ar rattsa stort, dar ar 85 barn och pa dagarna ar det 160 st for att det ar en skola dar ocksa. Storre delen av barnhemmet ar byggt av svenska tjejer som har sponsrat och gjort det finare. Dar ar val anda rattsa fint, om man kanske jamfor med andra barnhem, men det fortfarande valdigt fattigt.. Barnen ar jatte smutsiga, de gar runt utan trosor och kalsonger i smutsen, kladerna ar trasiga, dom ar fulla av sar osv.. Sa dom hade valdigt tufft... Ja vet inte, detta var var forsta dag sa det var svart att ta in allt. Vi gick mest runt och kollade och va med barnen... Det var de vuxna som gjorde att jag kande mig sa obekvam tror jag, det kandes som man bara va i vagen och var en borda typ..ja vet inte vi har ju kommit dit for att finnas till for barnen, ge av var karlek men det kandes inte alls som dom uppskattade det. Jag vill bara se lite uppskattning ifran deras sida, lite leenden och lite varme. Innan vi akte hem vek vi tvatt i typ en timme och vid fyra tog vi en trotro hem... Vi var helt slut da. Det blir ett langt inlagg, hoppas ni orkar lasa.. Igarkvall kande jag mig tom. Visste inte vad jag skulle tycka om allt. Ingenting blev som jag tankt mig.. Jag hoppas att de vuxna ar trevligare pa mandag nar vi ska dit igen och att det kanns battre da. Jag och Anna har lovar varandra att ge det en chans ! Nu ska jag forsoka lagga in lite bilder. Minna Uppdatering: Assa jag ar ju ingen hojdare pa detta assa, har aldrig haft blogg forr..ja far inte in nagra bilder. Det suger ! Ska forsoka lagga in lite pa facebook nu.

Im heeeere !

Sheeeena ! Jag sager bara Ghana is Boooootylicious !! Haha helt galet deras rovar ar som hela mitt hus ! Allt ar jattebra har ! Just nu bor vi alla volontarer pa ett vandrarhem, det funkar kanonbra ! Jag bor tillsammans med Anna, Josefine och AnnaMaja, baaasta ! Gud vart ska man borja nagonstans... Allt ar saaaa annorlunda, det gar verkligen inte att forestalla sig. Forsta dagen sa hade vi forst en massa information tillsammans med Tina, varan Big Black Mama, som hon kallar sig, om vara familjer, sakerhet och arbetsplatser. Pa eftermiddagen akte vi trotro, minibuss, i tva timmar for att komma till Krokobite Beach. Pa vagen dit fick man verkligen se verkligheten...i varje horn sitter barn och leker, i varje horn ligger folk och sover och i varje horn sitter folk och flatar haret pa varandra. Assa allt ar valdigt charmigt verkligen men man borjar mer och mer forsta att det har ar deras vardag.. Allt ar smutsigt, allt ar dammigt, allt ar sonder.. det ar inte mycket man ser som ar helt och fint. Om ens nagot... Val framme pa Krokobite Beach hade vi dans och trumkurs, weeeei :) Det var askul ! Stranden var helt otrolig !! Krisvit med turkost vatten och en massa fina sma fiskebatar. Vi satt intill stranden och spelade och dansade ! Igar var vi inne i Accra city. Och om nagot ar galet sa var de GALET ! Assa hur ska man forklara. Accra ar Ghanas huvudstad, med fyra miljoner invanaer, typ halva Sverige. Tank dig att man satter ihop typ huntratals sma byar och lagger till fyra miljoner manniskor, honor och getter. Accra bestar av en skit feeet marknad, assa hela staden ar en marknad. Sa otroligt mycket ljus liv rorelser och manniskor ! Okej nu gar tiden sa nu far jag snabba mig... Finns saaa mycket mer att beratta men det far jag ta nar jag kommer hem ! Imorgon ska vi placeras ut i vara familjer och aka till vara barnhem, weeei :) Hoppas jag ska kunna skriva har !! Allt ar bra med mig, svettig och go ! Hoppas allt ar bra med er dar hemma <3 Minna

111002

Nu sitter jag på Landvetter och väntar på att få gå på planet. Har ont i magen så nervös jag är, men försöker tänka på annat... Usch haha, det här blir en utmaning ! Men om ca två timmar är jag i Amsterdam och sen kl åtta ikväll så är jag framme i Accra, Ghana.

Ha de braaaa !

Minna


Nu börjar mitt äventyr !

Om exakt  tolv timmar sitter jag på flyget påväg till Ghana och om exakt 24 timmar kommer jag att ligga o sova på helt okänd plats. Heeelt galet ! Kan fortfarande inte fatta det . Mycket tankar.
Under första veckan kommer jag att bo i Accra tillsammans med de andra volontärerna och den veckan kommer vi att ha introduktionsvecka. Sedan efter det kommer vi att placeras ut i våra familjer och arbetsställen.
Jag hoppas att jag kommer att ha tillgång till dator och internet lite då och då så jag kan uppdatera alla mina nära o kära här hemma.
Allt är packat, hoppas jag.. Jag är inte redo, men jag kommer att bli redo ! Haha jag är rädd som fan men ändå så sjukt taggad ! Det kommer bli grymt !
Vi hörs någon gång, då jag förhoppningsvis har mer koll . God natt

Minna

RSS 2.0